Notice: Undefined index: default_timezone in /home2/balcesti/public_html/maincore.php on line 73

Notice: date_default_timezone_set() [function.date-default-timezone-set]: Timezone ID '' is invalid in /home2/balcesti/public_html/maincore.php on line 73
www.Balcesti.ro Haos şi durere la Bălceşti: Un copil ?n comă, ?n faţa unui spital cu porţile ?ncuiate
Posted by Bobby on April 07 2011 22:40:36

Radu Mariana, asistentă la spitalul din Bălceşti, a povestit la Realitatea TV că în data de 1 aprilie un copil de 4 -5 ani a ajuns în comă la spitalul din Horezu, după ce echipajul SMURD a găsit porţile spitalului închise, fiind nevoiţi să caute alt spital.


Extended News

 

"Pe 1 aprilie un echipaj SMURD din localităţi învecinate au adus un copil de 4-5 ani, febril, 40 de grade. S-a constatat că spitalul era nefuncţional, au găsit porţile închise şi a trebuit să -şi continue drumul la Horezu cu acest copil, care momentan este în comă în spitalul Horezu. Tragedii din acestea se vor întâmpla în continuare", a declarat asistenta Radu Mariana.

"Este o tragedie şi pentru populaţie şi pentru noi. Dacă spitalul ar fi fost deschis, acest copil ar fi putut fi salvat. S-ar fi intervenit.  Avem medic specializat, pediatru, medic de gardă. Cu siguranţă nu s-ar fi întâmplat acest lucru", a adăugat ea, cu lacrimi în ochi.

Ea a mai declarat că posturile oferite medicilor, în urma restructurărilor spitalelor la nivel naţional, sunt la zeci, sute de kilometri depărtare de domiciliul medicilor.

"Avem copii, avem părinţi. Noi aici ne-am născut, aici aveam un loc de muncă. Ne-au distrus şi pe noi şi populaţia, desfiinţând acest spital", a mai spus Radu Mariana.

 

Sursa: realitatea.net