Notice: Undefined index: default_timezone in /home2/balcesti/public_html/maincore.php on line 73

Notice: date_default_timezone_set() [function.date-default-timezone-set]: Timezone ID '' is invalid in /home2/balcesti/public_html/maincore.php on line 73
www.Balcesti.ro - News: 21 decembrie 1989 - Revolutia ajunge la Bucuresti
Search
Search the entire site:
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Navigation
Pagina principală
XXX
Articole
Descărcări
Leg?turi internet
Contacta?i-ne
Galerie Disco
Galerie site
Forum
Search
Scoruri live
www.rodianinvest.ro
Ultimele Stiri
Last Seen Users
boby_balc3sti Name: boby_balc3sti
Joined: 20.04.10
77 weeks
catwoman Name: catwoman
Joined: 28.04.10
143 weeks
Bobby Name: Bobby
Joined: 19.12.09
270 weeks
Al Bundy Name: Al Bundy
Joined: 16.11.10
272 weeks
Cristi Name: Cristi
Joined: 16.12.09
273 weeks
Latest Articles
AMNESIA IBIZA - Foam...
Amnesia Ibiza DANCE HOT
"Gena prostiei",desc...
Exista dovezi ca 9/1...
Dispozitivul care im...
Bush Shoot out
Fire Will
adf.ly
Afiliati
Colocviu.ro
FaceBook
Publicitate

21 decembrie 1989 - Revolutia ajunge la Bucuresti

In dimineata zilei de 21 decembrie 1989, Nicolae Ceausescu se hotaraste sa isi puna in aplicare propria solutie de iesire din criza sociala in care tara se afundase. Ideea lui Ceausescu i se va dovedi fatala pana la urma, desi ea fusese conceputa cu gandul ca rezolva toate problemele pe care le strigasera timisorenii si le traiau si le simteau restul romanilor.

Pentru a-si demonstra insa asupra intregii tari puterea pe care o detine inca asupra populatiei si, in acelasi timp, marinimia de conducator, Ceausescu organizeaza un mare miting pe data de 21 decembrie, in Piata Palatului.

Manifestatia trebuia sa fie una pro-Ceausescu si trebuiau sa participe doar oameni de incredere ai partidului comunist. In cadrul mitingului, Ceausescu planificase sa anunte majorari de salarii si pensii si alocatii pentru nou-nascuti, intre 100 si 300 de lei.

Manifestatia incepe la ora 12.00 si este transmisa in direct la radio si televiziune. Aceasta strategie care s-a dorit a fi o dovada a manifestarii puterii si increderii pe care romanii inca i-o poarta "iubitului conducator" se va dovedi a-l pierde pe Ceausescu. Dupa discursurile "oamenilor muncii", pe la 12.30, ia cuvantul Nicolae Ceausescu.

Ceausescu vorbeste despre nevoia imperativa de a apara tara de cercurile straine care atenteaza la integritatea ei si multumeste din inima organizatorilor mitingului....le promite "tutulol" romanilor salarii si pensii mai mari. Insa, in loc de aplauze si urale, Ceausescu ramana impietrit la raspunsul multimii... Din mijlocul manifestantilor se aude tot mai puternic, crescand, o rumoare terifianta si inimaginabila.

Multimea nu il mai aplauda si nici nu il mai canta asa cum facuse zeci de ani la rand. Abia in acest moment Ceausescu pare sa inteleaga adevarata dimensiune a revoltei. Elena Ceausescu il sfatuieste in microfon sa continue, sa nu se lase intimidat. Nicolae Ceausescu nu isi revine insa. Priveste multimea pierdut si fara sa inteleaga nimic din ce i se intampla.

Transmisia in direct este oprita pentru cateva clipe, insa este reluata in cateva minute. Manifestantii parasesc incet - incet piata. Nici macar promisiunile pe care Ceausescu incepuse sa le faca in disperare nu ii mai tin in loc pe oameni.

Unii istorici si analisti ai evenimentelor din decembrie '89 sustin ca mitingul a fost sabotat, in fapt, si dezorganizat in mod profesionist. Explozia unor petarde, vuietul transmis prin statiile de amplificare din piata, chiar tepusele cu care au fost intepate unele femei din multime - toate acestea, se spune, ar fi fost atent regizate si pregatite si ar fi avut drept scop sa provoace panica si haos in multime si sa ii imprastie pe manifestanti.

Dupa doar cateva ore, pe la 2 - 3 dupa-amiaza, in zona hotelului Intercontinental, un grup de tineri ridica o baricada care sa ii apere de fortele de represiune care patrulau deja in tot centrul orasului. Baricada ridicata de tineri este insa una mai mult simbolica, nu foarte greu de doborat, alcatuita din mese si din scaune rasturnate.

La ora 18.00, Ceausescu anunta intr-o conferinta de presa instituirea starii de razboi si ii ordona generalului Milea sa deschida focul asupra bucurestenilor si sa distruga baricada de la Inter. Ordinul nu a fost executat imediat, ci abia dupa miezul noptii, cand au murit insa 39 de manifestanti. Multi dintre protestatari sunt arestati si transportati apoi la Jilava unde sunt torturati.

Sursa: Ziare.com

Ads
Comments
#1 | Palma on December 17 2010 09:59:23
ed hardy women womens hoodies ed hardy women ed hardy t shirts ed hardy STK from The One Group. These restaurants bring a unique take on their menus and dining rooms. Many have amazing views either from the main restaurant or off their patios. Estiatorio Milos features their well-known fish market display where patrons c www Balcesti ro ?tiri 21 decembrie 1989 Revolutia ajunge la Bucuresti
#2 | Palma on December 22 2010 05:36:37
Reilly McFadden Brian O’Connor Emarie Phillips ed hardy t shirts Michael Schmidt Corina Schneider patek philippe watches Kelly Stewart Cassandra Stoll Emily Strom Meagan Stroud patek philippe watches Skylyn Thundercloud Brooke Trepanier edhardy women Ed Hardy Shirts Men Graham Welch Aleah Willame and Keara Young. ♦ Eighth-graders www Balcesti ro ?tiri 21 decembrie 1989 Revolutia ajunge la Bucuresti
#3 | Chad on January 06 2011 05:30:32
breitling watches rolex zenith watches tag heuer watches the area. “Healey Wood is a nice area - that’s why it isn’t under regeneration.” Abbott has also worked as a script editor for Coronation Street and has penned dramas including Clocking Off and State of Play. Gordon Birtwistle jaeger lecoultre watches MP for Burnley www Balcesti ro ?tiri 21 decembrie 1989 Revolutia ajunge la Bucuresti
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.
Director web xTrafic.ro director web, catalog firme, anunturi, stiri
TradeAds
Distribuie
Contact
Member Poll
Sa inchidem site`ul sau NU?

Da
Da
13% [1 Vote]

Nu
Nu
50% [4 Votes]

Da, daca nu mai faceti nimic interesant
Da, daca nu mai faceti nimic interesant
13% [1 Vote]

Nu inca, era o idee buna
Nu inca, era o idee buna
13% [1 Vote]

Daca-l schimbati nu merita inchis
Daca-l schimbati nu merita inchis
13% [1 Vote]

Votes: 8
You must login to vote.
Started: 05/07/2011 21:08

Polls Archive
Validation Code:

Notice: Undefined index: global_154 in /home2/balcesti/public_html/infusions/shoutbox_panel/shoutbox_panel.php on line 153

18/03/2012 15:21
Gaz nu mai e nimik pe aici.. trebuie facut ceva...

02/07/2011 08:22
Nu-i nimik, e mai bn asha. Oricum eu ziua mea mi-o fac in fiecare zi shi daca trebe chiar de 2 ori pe zi Grin.Am sa beu shi am sa petrec singur rocker rocker

02/07/2011 08:14
Se pare ca atzi uitat ca pe 06-07 e shi ziua mea. Shock

01/07/2011 23:53
hey..Salut1 e cnv? Pfft

30/06/2011 20:21
Bobby, Cristi se pare ca numai noi ne citim pe aici. Pacat pentru ca sunt peste500 inscrisi, ar trebui sa fie mai multa activitate.


Notice: Undefined index: global_155 in /home2/balcesti/public_html/infusions/shoutbox_panel/shoutbox_panel.php on line 183
Curs Valutar
oferit de Curs BNR
Meteo
Bucuresti
Constanta
Bacau
Timisoara
Craiova